Епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю Катерина Сояк вважає, що стрімке зростання добової кількості хворих на коронавірус, може стати неабияким навантаженням на систему охорони здоров’я. Про це вона заявила виданню “Главред”, інформує Хрещатик.News

Епідеміолог вважає, що повний карантин незабаром все ж таки доведеться вводити і скоро, оскільки стан медичних закладів і системи охорони здоров’я загалом не витримає такого навантаження.

“Коли ми навесні запроваджували карантин, то ми кількість хворих змогли розтягнути в часі. Зараз певні карантинні заходи, можливо, не такі тотальні, як раніше, але потрібно повертати, інакше ми просто не розвантажимо систему охорони здоров’я. Якби ми за літо підготували стаціонари, владнали питання з наявністю кисню в лікарнях, то тоді ми б могли сподіватися на те, що протягнемо без карантину. Але оскільки наші лікарні на тому ж рівні, що і навесні, то, очевидно, що ми знову будемо в карантині вже за пару тижнів”, – підсумувала Сояк.

Катерина Сояк вважає, що повний локдаун може бути введений через два-три тижня.

Нагадаємо, 21 жовтня в Україні зафіксовано два COVID-антирекорди: захворілих і померлих за добу

Читайте також:

Зеленський сказав, коли в Україні введуть жорсткий карантин

Вчені з’ясували, скільки коронавірус живе на шкірі людини

Почуваюся як танк з підбитою гусеницею: луга народу Тищенко підхопив коронавірус