Експерти вашингтонського Інституту вивчення війни повідомили, що у Бахмуті Донецької області зупинилося просування путінських окупаційних сил.

У своєму звіті аналітики ISW пишуть, що за останні дні російські війська не досягли значного просування в найгарячішій точці українського фронту – Бахмуті, інформує «НБН».

Американські фахівці зазначають у своїй доповіді, що армія Путіна продовжує наземні атаки в місті та околицях, проте досягти значних територіальних успіхів не змогла.

Російські загарбники безперервно атакують позиції захисників, незважаючи на величезні втрати. На Бахмутському та Авдіївському напрямках, як і раніше, найскладніша ситуація.

Експерти нагадали слова російського олігарха, власника ПВК «Вагнер» Євгена Пригожина про те, що завдання його найманців полягає в тому, щоб виснажувати захисників напередодні контрнаступу ЗСУ, адже, на його думку, окупація Бахмута росіянами не вплине на ситуацію на Донецькому фронті.

Раніше про оборону Бахмута висловився президент Володимир Зеленський. Глава держави пояснив, як зміниться ситуація на фронті, якщо Україна не захищатиме це місто.