Борг держави по виплатам за лікарняні становить більше 1 мільярду гривень. Про це Уповноважена з прав людини Людмила Денісова написала в Фейсбук.

“Заборгованість з оплати листків тимчасової непрацездатності для працівників складає вже понад 1 млрд. грн. Виплати не здійснюються у зв’язку з тим, що заплановані на поточний рік стабілізаційні кошти Фонду закінчились”, – повідомила омбудсмен.

Вона звернулась до голови правління Фонду соцстраху Володимира Саєнка і міністра соціальної політики Юлії Соколовської з проханням, якнайшвидше вирішити це питання. А також до прем’єр-міністра Олексія Гончарука, вимагаючи стабілізувати стан Фонду соціального страхування

Проте Мінсоцполітики заявляє, що виплати не призупинялись.

“Мінсоцполітики уже ініціювало зміни до кошторису Фонду і запустило процедуру погодження для прийняття Кабміном. Тобто уже цієї середи, 27 листопада, Кабінет Міністрів України може схвалити рішення про зміни бюджету Фонду соцстрахування для його збалансування! Ніякої “призупинки виплат” Фондом не було і не буде!” – відповів на закиди заступник міністра соцполітики Олег Коваль.

Нагадаємо, що раніше причиною призупинки виплат вважали рейдерське захоплення Фонду.

Читайте також:

Переговори щодо обміну мають проходити тихо – Денісова

Капремонти, зарплати, соцвиплати: Київрада схвалила зміни до бюджету 2019

Депутатів-прогульників позбавлятимуть виплат: Голос України