Про це голова Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив у Фейсбуці.

За його словами, через такий збій не працює система оповіщення населених пунктів: Буча, Ірпінь, Вишневе, Березань, Сквира, Ржищів, Тараща, Володарка та у Гірській територіальній громаді (Бориспільській район).

“Крім того, є точкові відключення системи оповіщення в місті Бориспіль і ще в 75 населених пунктах. Але в усіх цих населених пунктах сигнал “Повітряна тривога” дублюється іншою системою оповіщення”

Він наголосив, що у тих населених пунктах, де є проблеми з роботою системи, будуть працювати екіпажі патрульної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій, які через гучномовці сповіщатимуть про повітряну небезпеку. Також очільник ОВА нагадав, що на Київщині функціонують “пункти незламності”, обладнані точками доступу Wi-Fi. Там жителі пристоличного регіону зможуть приєднатися до мережі Інтернет.

Як повідомляв Укрінформ, вранці 12 грудня користувачі масово заявили про масштабний збій у роботі оператора зв'язку "Київстар". Відсутній мобільний зв'язок та інтернет. Також неможливо увійти у мобільний застосунок. Сайт компанії не працює. У компанії заявили, що мережа зв’язку Київстару стала мішенню потужної хакерської атаки, і запевнили, що персональні дані абонентів не скомпрометовані. Фахівці оператора працюють над усуненням наслідків хакерської атаки.

Читайте також: КОВА нарешті вирішили обговорити проблемні питання за кожним об’єктом відбудови