Мінекономіки та Фонд Державного Майна України готують до малої приватизації АТ «Київпассервіс», до якого входять 6 автовокзалів в столиці та ще 18 в області. Приватизований об’єкт стане своєрідним зразком, який продемонструє інвесторам вигідність вкладень в держмайно, вважає перший заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Павло Кухта. Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки України.

«Це яскравий приклад підприємства, яке зможе отримати друге життя за рахунок приватних інвестицій. Після приватизації тут виростуть зарплати, з’являться нові робочі місця та значно покращиться сервіс, який надається пасажирам», – зазначив Павло Кухта.

На аукціоні інвестори зможуть придбати автобусні станції столиці та Київській області. Зазначається, що АТ «Киівпассервіс» вже перебуває на балансі ФДМУ, де також наголошують на необхідності його швидкої приватизації. І обіцяють створити всі умови для того, аби зробити процес для інвесторів простим та прозорим.

«Підприємство буде свого роду пілотним з точки зору світових практик. Ми хочемо вперше з точки Фонду державного майна надати потенційному інвестору не тільки доступ до короткого опису об’єкту, але й забезпечити його в спеціальному віртуальному кабінеті первинною інформацією — технічними планами будівель, статутом, витягами з Держреєстру та іншим» , — розповів заступник голови ФДМУ Тарас Єлейко.

Зазначається, що приватизація об‘єкту запланована вже на 2020 рік з-посеред ще понад 300 підприємств.

Нагадаємо, Порти «Херсон» та «Маріуполь» приватизують першими

Читайте також:

У Зеленського розказали, хто має “дати пас” для запуску великої приватизації

Приватизація, податкова амністія, похід на рейдерство і корупцію: що пообіцяв Зеленський бізнесу