Американський авіаносець “Джордж Буш” (USS George H. W. Bush), який зараз перебуває у водах Середземного моря, готовий вступити в зіткнення з російськими військами, якщо отримає такий наказ.

Відповідну заяву зробив командир корабля контрадмірал Денніс Велес, його слова наводить Sky News, на яке посилаються Українські Новини.

За його словами, екіпаж авіаносця “Джордж Буш” готовий вступити в бій з російською армією, якщо отримає такий наказ, але нині місія корабля полягає у стримуванні загроз та запобіганні ескалації.

“Ми хочемо миру — цього хочуть усі. Ми хочемо, щоб війна закінчилася, щоб повернути стабільність у регіон і отримати мирну та стабільну Європу — але, що стосується нас, ми готові”, — сказав Велес.

На запитання журналістів про те, чи означають його слова готовність до війни з Росією, адмірал відповів, що США та їхні союзники готові до всього. Це вони ніби демонструють щодня.

Авіаносець “Джордж Буш” та очолювана ним ударна група увійшла до води Середземного моря наприкінці серпня. З того часу кораблі беруть участь у навчаннях та патрульних місіях НАТО.

Наголошується, що літаки авіаносця “Джордж Буш” діють спільно з авіаційними підрозділами альянсу на східному фланзі НАТО.

За останні кілька днів вони брали участь у польотах до Польщі та Литви.

“Джордж Буш” — американський атомний авіаносець класу “Німіц”, названий на честь 41-го президента США.

Корабель було введено в експлуатацію у січні 2009 року. Екіпаж авіаносця становить 3 200 осіб та майже 2 500 осіб авіаційного крила. Авіаносець несе на борту 90 літаків та гелікоптерів.