У ніч із 29 на 30 грудня Росія атакувала Україну за допомогою 16 іранських ударних дронів Shahed-131/136. Однак усі ворожі безпілотники вдалося збити українським військовим.

Про це розповіли в Повітряних силах ЗСУ, пише “Фокус”.

Повідомляється, що дрони зайшли на територію України з південно-східного та північного напрямків. ЗС РФ намагалися використати русло річки Дніпро, щоб подолати українську систему ППО.

Однак усі 16 ворожих БПЛА були ліквідовані силами та засобами повітряних командувань “Схід” і “Центр”, а також підрозділами ППО інших складників Сил оборони.

Тим часом мер Києва Віталій Кличко розповів, що за інформацією сил ППО, 7 іранських дронів атакували столицю. Проте 2 з них українські військові збили на підльоті, ще 5 над містом.

Унаслідок падіння уламків було пошкоджено вікна у житловому будинку та в одному нежитловому будинку в Голосіївському районі Києва, ніхто не постраждав.

Зі свого боку, заступник голови ОП Кирило Тимошенко стверджує, що іранський безпілотник влучив у чотириповерхову адміністративну будівлю столиці. Внаслідок чого почалася пожежа, її вдалося ліквідувати. Крім того, пошкоджено дев’ятиповерховий житловий будинок, у ньому вибито вікна з 1 по 5 поверхи. Інформації щодо постраждалих немає.