Про це повідомляє сайт  Хрещатик.news

“За заявою слідчого СБУ в Сумській області арештовано майно найбільшого виробника снеків, який розташований у Дніпропетровській області. Виглядає як тупа розводка. Порушили кілька років тому провадження по фізичній особі, звинуватили у страшних антидержавних зрадах. Справа кілька років лежала без руху. Потім комусь захотілося «віджати» прибуткове підприємство. Група компаній випускає «Семкі», «Козацьку славу», має нішу на ринку, зачепити немає чим”, – пише він.

Бронжуков висловив сумнів щодо об’єктивності слідчих і реальної причини порушення справи.

“Щодо встановлення хоча би якогось формального зв’язку між підприємством та старою справою – ніхто не заморочується. Додається документ, що хтось комусь дзвонив п’ять років тому, проходив мимо, з’їв пакет «Семок» – і найчесніший у світі Зарічний районний суд м. Сум у особі судді Капкіної О.Б. ухвалює – арештувати все майно у м. Синельніково, загальною вартістю 16 мільйонів гривень. Далі майно передається в АРМА, там призначають керувати арештованим заводом представника «нових власників», і законні власники можуть забути про свій бізнес”, – заявив політолог.

На сам кінець експерт додав, що СБУ необхідно позбавити можливості вести економічні справи.

“В усіх концепціях реформи СБУ головна вимога – заборонити спецслужбі лізти у економічні процеси, у бізнес. «Контора» повинна ловити шпигунів, і їх у нас вистачає. А корупцію треба почистити спочатку у власних рядах”, – підсумував А. Бронжуков.

Нагадаємо,  СБУ звільнила Шайтанова, якого заарештували за держзраду

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал   – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Підозра або вибачення: Кличко нагадав СБУ про справу Поворозника

ДБР арештувало приватну колекцію картин родини Порошенків