Про це повідомляє  Хрещатик.News з посилання на PavlovskyNews.

У зверненні депутати просять звільнитися за власним бажанням 11 суддів КСУ, погрожуючи прийняттям неконституційного законопроєкту Зеленського.

Секретаріат Суду зареєстрував звернення. За інформацією ресурсу PavlovskyNews, у КСУ пообіцяли розглянути питання та дати відповідь у триденний термін.

Тим часом Антикорупційний комітет Верховної Ради підтримав законопроєкт спікера парламенту Дмитра Разумкова.

“Антикорупційне законодавство буде відновлено. Перший крок для цього щойно зробив профільний антикорупційний комітет, підтримавши законопроект Дмитра Разумкова та колег”, – написала у соцмережах голова комітету Галина Янченко. Вона повідомила, що “за” проголосували 7 членів комітету, “проти” – двоє, а чотири вирішили утриматись.

Якщо такий законопроєкт буде ухвалений парламентом, у Кабміну буде два місяці на адаптування законодавства до норм Конституції.

Нагадаємо, через рішення КСУ про недосконалість антикорупційного закону ЄС знов погрожує відібрати безвіз. Зеленський вимагає, всупереч Конституції України, своїм законопроєктом звільнити усіх суддів КСУ.   Голова КСУ Олександр Тупицький назвав законопроєкт Зеленського конституційним переворотом. І поскаржився на тиск з боку ДБР і погрози його сім’ї. Наразі спікер Разумков запропонував просто виправити помилки в антикорупційному законі, на які вказав Конституційний суд.

Венеційська комісія Європи та GRECO назвали проєкт Зеленського щодо суддів КСУ кричущим порушенням права. В Євпропарламенті також назвали спробу Зеленського звільнити суддів КСУ порушенням Конституції .

Читайте також:

В ОП запевняють, що погроз суддям КСУ не було

Зателефонували з ОП і сказали, що будуть проблеми: Суддя КСУ подав у відставку

Голову КСУ звинувачують у держзраді та відчуженні землі в Криму за законами РФ