Важке озброєння від НАТО вже на лінії фронту, тож армійці оцінили усі його переваги. Маневрені та далекобійні – так українські бійці кажуть про американські М777.

Нова зброя від НАТО, кажуть бійці, підіймає бойовий дух та деморалізує ворога, повідомляє Суспільне.

“Так як гармата ця більш маневрена, ми приїжджаємо, набагато швидше відпрацьовуємо і їдемо на інше місце. З іншого місця також відпрацьовуємо і їдемо далі. За цілий день ми можемо поміняти позицію разів 12-20 а то і більше. Противник не може зрозуміти, як ми швидко так займаємо позицію в досить незручних місцях для нього і відпрацьовуємо по ньому”, – розповідає військовослужбовець ЗСУ з псевдо “Оса” у відео Associated Press.

З переваг такого сучасного озброєння над старим ще радянським армійці називають і дальність стрільби.

“Ця гармата набагато точніша, скорострільніша. І у роботі вона багато простіша, тому що вона нижче стоїть до землі, легше її маскувати, після пострілу набагато складніше її зафіксувати, тому що вона низько до землі іде і за рахунок дульного тормоза вона розсіює звук”, – говорить військовослужбовець.

До гаубиць, кажуть військові, отримали і велику кількість снарядів. Однак такого важкого озброєння, за словами української влади, все ще недостатньо, щоб відкинути російську армію.