Цього року в столиці здійснили капітальний ремонт 7 парків та 24 сквери. Про це повідомив начальник Управління екології та природних ресурсів КМДА Андрій Мальований, зазначає пресслужба КМДА.

За словами Андрія Мальованого, муніципальні служби столиці продовжують масштабні перетворення зелених зон Києва на більш функціональні та зручні території, що не поступаються паркам і скверам в інших європейських містах.

«На початку листопада ми відкрили третю чергу парку «Наталки», де збудовані унікальні дитячі майданчики різних видів, мультифункціональні спортивні поля, бігові доріжки, арки з квітами – це лише невелика частина опису парку. Новий сучасний парк із дитячим автомобільним містечком та новим фонтаном отримали мешканці Подільського району після відкриття Куренівського парку. Також відкрили парки «Веселка», Пуща-Водиця, другу чергу парку «Перемога», парк на вулиці Вінницькій, паркову зону на площі Анкари», – говорить Мальований.

В.о. гендиректора КО «Київзеленбуд» Олексій Король наголосив, що роботи по оновленню парків і скверів столиці не припиняються, і в перспективі відкриття – ще кілька об’єктів.

«Сирецький» парк у Шевченківському районі в наступному році матиме новий фонтан – зараз монтується обладнання, а також сцену, яка стане центром культурного життя парку. Завершується капітальний ремонт першої черги парку «Совки» – прокладений прогулянковий периметральний маршрут та влаштована центральна алея з фібробетону, доріжки з ФЕМ, встановлені сучасні лави та урни, дитячі та спортивні майданчики. Родзинкою парку стануть шахова альтанка та «сухий» фонтан», – зазначив Олексій Король.

Андрій Мальований повідомив, в яких зелених зонах Києва ще тривають роботи по оновленню територій.

«У Деснянському районі нарешті розпочалися роботи з капітального ремонту третьої черги парку «Кіото». Розпочався капремонт другої черги парку з водними об’єктами на Троєщині. Раніше захаращена територія вже має інфраструктуру з новими стежками із ФЕМ, велодоріжками із фібробетону, воркаутом та огородженою територією з бетонною основою під багатофункціональне спортивне поле. У парку біля озера Лебедине в Дарницькому районі також вже влаштовано доріжки з фібробетону, вздовж яких встановлюються сучасні комфортні лави. Тривають роботи у Наводницькому парку в Печерському районі та парку «Юність» Святошинського районі міста», – зазначив Андрій Мальований.

Нагадаємо, Кличко відкрив після капремонту третю чергу парку «Наталка»

Читайте також:

Сирецькому парку подарували алею сакур

Школярі висадили унікальні дерева у Святошинському сквері

Парки і сквери Києва нанесуть на єдину електронну мапу