Збройні сили України з початку повномасштабного військового вторгнення Росії звільнили 46 населених пунктів у Херсонської області. Є села, які зруйновано практично повністю, росіяни продовжують обстрілювати ці території. Ситуація в області критична, людям потрібно евакуюватися до більш безпечних регіонів.

Про це, як пише “Главред”, заявив виконуючий обов’язки керівника обласної військової адміністрації Дмитро Бутрій.

Під час свого брифінгу у понеділок, 1 серпня, він розповів про те, що 46 населених пунктів сили оборони України вже звільнили. Більшість на півночі регіону – недалеко від Дніпропетровської області -і частково на півдні, де поруч Миколаївщина.

“У Херсонській області на сьогодні вже деокуповано 46 населених пунктів, більшість – це на півночі (області), яка межує з Дніпропетровською областю, і трохи на півдні, на кордоні з Миколаївською областю”, – зазначив Бутрій.

За його словами, на територіях, які ЗСУ вдалося звільнити, є села, які “практично зруйновано на 90%”. Росіяни продовжують їх обстрілювати, більшість населення виїхало.

Також чиновник акцентував увагу на тому, що ситуація в регіоні критична, людям потрібно їхати в більш безпечні області.

“Щоб себе убезпечити, я рекомендую евакуюватися на більш безпечні території до звільнення області”, – підкреслив Дмитро Бутрій.