Влада Луганської області проситиме жителів Рубіжного, Сєвєродонецька та Лисичанська залишити міста, щоб перечекати наступ армії України. Зиму краще перечекати в селах, оскільки після звільнення міст через пошкодження окупантами інфраструктури там не буде опалення.

Про це, як пише “Главред”, заявив керівник обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

У своєму Telegram-каналі він розповів про те, що у зв’язку з контрнаступальною операцією ЗСУ зі звільнення населених пунктів від російської окупації, жителів Лисичанська, Сєвєродонецька та Рубіжного просять евакуюватися.

“(Загарбники РФ, – ред.) готуються до оборони. Окупанти мінують територію Луганщини: під’їзні дороги, мости, адмінбудівлі, значущі споруди. Масового втечі серед рашистів немає. Незабаром будемо просити населення окупованих територій евакуюватися з міст, щоб вони не постраждали під час контрнаступу”, – пояснив ситуацію Гайдай.

За його словами, у великих містах Луганщини зимувати буде не можна. Опалювальний сезон запустити там неможливо – окупанти розбили критичну інфраструктуру. На її відновлення піде декілька місяців.

“До великих міст, таких як Рубіжне, Лисичанськ і Сєвєродонецьк, після деокупації ми не будемо вільно пускати людей. Опалювальний сезон там неможливо забезпечити – все розбито. Навіть при всіх фінансових можливостях на відновлення опалення піде декілька місяців. Можливо, люди матимуть можливість повернутися, щоб перевірити свої квартири, але залишатися на зиму не можна”, – додав чиновник.

Глава ОВА Сергій Гайдай підкреслив, що серед усіх великих міст оптимальна ситуація в Рубіжному. Там декілька років тому була забезпечена система децентралізації опалення.