В Луганській області сили оборони України продовжують поступове звільнення своїх територій. Рух йде складно, проте армія знищує військову техніку та особовий склад окупантів Росії. У росіян низький бойовий дух – над ними знущаються ув’язнені і кадировці. Полонені кажуть, що є випадки показових розстрілів за відмову йти в атаку без оснащення.

Про це заявив керівник обласної військової адміністрації Луганщини Сергій Гайдай, пише “Главред”.

В ефірі всеукраїнського телемарафону UA Разом він розповів про те, що ЗСУ мотивовані, настрій бойовий. Звільнення української землі йде складно, проте українські бійці знищують ворожі сили.

“Я говорив давно, що важко буде даватися звільнення Луганщини, тому що (окупанти) підготувалися досить ретельно. Але потроху все одно наші сили оборони просуваються вперед, знищують і техніку, і особовий склад. Судячи з того, що розповідають мобілізовані, які здаються в полон, то з моральним духом російсько-окупаційних військ все, навпаки, погано”, – сказав Гайдай.

За його словами, полонені кажуть, що у військах РФ над ними знущаються кадировці і ув’язнені з ПВК Вагнера. Іноді бувають розстріли у відповідь на відмову йти в атаку без екіпування.

“Перше, що розповідають, – що над ними знущаються. Це головний меседж, чому вони здаються. Тому що реально, що кадирівці, що зеки-вагнірівці, всі над ними знущаються, б’ють, і іноді, коли люди не хочуть виходити на передову без відповідної екіпіровки, навіть показово розстрілюють, тому ситуація там досить жахлива”, – підкреслив Сергій Гайдай.