Українські захисники увірвалися у тил росіян, чиї позиції розташовані на півночі Лиману. Внаслідок контрнаступу ЗСУ на Донеччині рф зазанає втрати у тих військових підрозділах, які відповідають за її оборону від НАТО, передає Донбас24.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), на якій посилається “Донбас 24”.

«Російські мілблогери повідомили, що українські війська увірвалися в тил російських позицій у Лимані з півночі після, як повідомляється, прориву російської оборони навколо Карпівки та Рідкодуба (приблизно 22 км на північний захід від Лиману). Інший мілблогер зазначив, що немає зв’язку з російським загоном резервістів БАРС-13, який займав оборону поблизу Дробишевого (7 км на захід від Лиману)», — йдеться у повідомленні.

Також йдеться про те, що в Сватовому (приблизно 37 км на схід від нової лінії фронту Харків-Луганськ), де вдарили ЗСУ, отримав поранення командир 144-ї мотострілецької дивізії 20-ї загальновійськової армії Західного військового округу (ЗВО) генерал-майора Олег Цоков. Ця дивізія базується на заході Росії біля білоруського кордону.

Втрати дивізії та 1-ї гвардійської танкової армії ЗМУ свідчать про те, що в росії продовжуються втрати частини головних сил, які мають боронити кордони країни від нападу та загрози НАТО.