Німеччина за останній тиждень передала Києву одну радіолокаційну станцію COBRA і п’ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard. РЛС допоможе знайти 40 вогневих позицій російських військ за 2 хвилини. Установки Gepard стріляють зі швидкістю до 1000 пострілів в хвилину снарядами калібру 33 міліметри.

Про це пише “Главред”.

Згідно з даними німецького уряду, за останній тиждень Берлін передав Києву 1 РЛС COBRA і 5 установок Gepard. Передбачалося, що німці передадуть Україні від 3 до 5 радіолокаційних систем COBRA, але поки що
Що стосується зенітних самохідних установок Gepard, їх Київ повинен отримати в кількості 30 одиниць. Відомо, що 20 вже передано.

COBRA (Counter Battery Radar) – система артилерійської розвідки, завдяки якій можна виявити гаубиці та міномети калібру 80 мм ворога. Радар здатен знайти 40 вогневих позицій за 2 хвилини. Вартість РЛС оцінюється в 50 млн.євро.

Gepard – зенітна самохідна артилерійська установка. Здатна вести вогонь зі швидкістю до 1 тисячі пострілів на хвилину снарядами калібру 35 мм. Веде стрілянину короткими чергами, орієнтованими на ціль. Виробник систем навчив українських військових користуватися установками.