Президент Франції Еммануель Макрон “розкрив свою руку” і підтвердив, що Путін може безперешкодно застосувати ядерну зброю в Україні. Своєю заявою про відмову застосовувати ядерну зброю у відповідь він створив пролом у єдиному фронті.

Про це заявив міністр оборони Британії Бен Уоллес, повідомляє “Главред” з посиланням на Daily Mail.

Макрон може порушити “принципи стримування”. Він нібито побоюється “глобальної війни” і переконаний, що саме відповідь ядерним ударом може це спровокувати.

“Ми вважаємо: якщо Росія застосує ядерну зброю, це матиме серйозні наслідки для неї. Це було б порушенням табу 1945 року на застосування ядерної зброї. І це залишило б країну і Путіна неймовірно ізольованими в усьому світі”, – сказав Уоллес.

Глава Міноборони Британії наголосив, що у випадку ядерного удару наслідки для Росії будуть жахливими.

“В останні тижні союзники по НАТО неодноразово попереджали, що наслідки для РФ будуть жахливими, якщо вона все-таки зробить такий напад, хоча точний характер цих атак навмисно залишений двозначним. І ці загрози матимуть велике значення у свідомості Путіна, коли наступного тижня з баз у Британії злетять десятки ядерних бомбардувальників у ході навчань, що імітують ядерний удар”, – йдеться в повідомленні.