Новим позаштатним радником президента Володимира Зеленського став екс-гендиректор телеканалу українського олігарха Віктора Пінчука СТБ Володимир Бородянський.

Відповідний указ оприлюднили на сайті Офісу президента.

Бородянський на сторінці у Facebook уточнив, що став радником з гуманітарних питань. Він збирається “докорінно змінювати гуманітарну галузь в Україні”.

“Я хочу, аби держава могла запропонувати своїм митцям підтримку, захист та справедливі і прозорі KPI їх роботи. А закордонним – ті умови, що стимулюватимуть до праці тут. Ті умови, за яких Україна буде першою серед потенційних партнерів будь-якого міжнародного проекта. Щоб знову, навіть не з’являлося запитань чому серіал “Чорнобиль” HBO та Sky знімали не в Україні, а в Литві. Що це означає? Це означає прибуток, який можна інвестувати у власне виробництво і презентацію України світові”, написав Бородянський.

Команду радник добиратиме з “найкращих професіоналів індустрії”. А за кожним напрямком збирається закріпити куратора, який створить робочу групу.

“Напрямків роботи багато: музеї та заповідники, театри, музика, консерваторії, філармонії, кіно, релігія, бібліотеки, книги. Медіа: ЗМІ (тв, преса, радіо), соціальні медіа та інтернет видання. Інформаційна безпека (змістовна). Спорт, туризм. Благодійність. Ми будемо багато взаємодіяти з галуззю освіти”, додав Бородянський.