Президент США Джо Байден заявив про те, що Володимир Зеленський не звертав уваги на попередження про те, що Росія вторгнеться в Україну.

Про це пише “Главред”.

“Я знаю, що багато людей думали, що я, можливо, перебільшую, але я знав, і у нас були дані для підтвердження, що він (Путін – ред.) збирався перейти кордон. Не було ніяких сумнівів. І Зеленський не хотів цього чути, як і багато людей”, – цитує Байдена Bloomberg.

Президент США визнав, що можливість повномасштабного вторгнення могла здатися надуманою: “Я розумію, чому вони не хотіли цього чути”.

Він звинуватив Путіна в “спробі знищити культуру, а не тільки націю” України і сказав, що російський лідер вважає Київ “резиденцією матінки – Росії”.

Президент Володимир Зеленський просив про превентивні санкції проти Росії перед широкомасштабним вторгненням РФ, але партнери “не хотіли чути”. Про це заявив LIGA.net спікер президента Сергій Никифоров.

Він коментував слова президента США Джо Байдена, який сказав, що взимку Зеленський нібито “не хотів чути” попередження про небезпеку широкомасштабного вторгнення Росії.

Никифоров нагадав, що в той період Зеленський провів три-чотири телефонні розмови з Байденом: лідери детально обмінювалися думками і оцінками ситуації.

“Тому фраза” не хотів чути ” ймовірно потребує уточнення. До того ж, якщо пам’ятаєте, президент України закликав партнерів ввести пакет превентивних санкцій, щоб спонукати Росію до відведення військ і деескалації ситуації. І тут вже можна сказати, що наші партнери “не хотіли нас чути”, – додав спікер Зеленського.