Громадський рух «Україна – правова країна» написав звернення до президента України Володимира Зеленського з проханням звернути увагу на біографію Андрія Лещенка та Сергія Яценка, які претендують на посади голів Поліської та Іванківської райдержадміністрацій. Про це повідомляє “Народна правда”.

У листі відзначається, що обидва кандидати мають зв’язок з корупцією та не мають отримати посади голів РДА.

Зокрема, Андрій Лещенко, який і понині працює головою Максимовицької сільської ради став фігурантом розслідування активістів, які у своєму листі вказують, що за час перебування на посаді чиновник встиг придбати собі 2 гектари землі. Натомість паї своїх односельців Лещенко радо відбирав та приєднував до території громади за допомогою розробленого ним генплану села.

У зверненні до Зеленського рух «Україна – правова країна» також вказує на зникнення у невідомому напрямку 600 тисяч гривень з сільського бюджету та руйнування бетонної дороги до місцевої річки та зникнення її елементів – бетонних плит.

Інший «герой» листа до президента – колишній голова Радинської сільської ради Поліського району Сергій Яценко. Він очолював громаду протягом 2008-2015 рр та за цей час встиг стати фігурантом двох кримінальних справ. 2010 року його затримали правоохоронці за підробку документів, за допомогою яких Яценко планував отримати неправомірну вигоду від місцевого бізнесмена. Друга справа і досі – Іванківський відділ поліції перевіряє чи було законно відчужено з комунальної власності майно вартістю 550 тисяч гривень.

У 2014-2015 роках у декларації Інни Яценко, дружини Сергія та заступниці голови Поліської районної ради, з’явилися відомості про придбання 8,5 гектарів землі, яка належала громаді Радинки та до цього використовувалася селянами для випасання худоби.

З вищенаведених причин громадський рух «Україна – правова країна» звертається до президента з прохання не допустити Сергія Яценка та Андрія Лещенка до отримання високих державних посади.

Читайте також:

Київ та область об’єднують зусилля задля розв’язання проблем зі сміттям

В Київській області людей помирає вдвічі більше, ніж народжується

Сільські підприємці Київської області отримали по 50 тис. грн від МХП на розвиток власного бізнесу