У столиці поліцейські встановили трьох осіб, які підозрюються у розклеюванні провокативних бігбордів. Їх доставили до управління поліції для встановлення всіх обставин та надання свідчень. Про це повідомили у пресслужбі Поліції Києва.

«Під час відпрацювання, у тому числі вивчення записів камер відеонагляду, столичні оперативники встановили трьох осіб, які обґрунтовано підозрюються у розміщенні у кількох районах Києва провокативних плакатів.

За кожним фактом розміщення бігбордів розпочато кримінальні провадження за ст. 356 (Самоправство) Кримінального кодексу України», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, вночі 30 січня на кількох вулицях столиці були розміщені білборди провокативного змісту, що містили проросійську пропаганду.

Як повідомив заступник голови КМДА Валентин Мондриївський, усі незаконні рекламні сюжети були оперативно прибрані співробітниками КП «Київреклама» в супроводі співробітників КП «Муніципальна охорона». Рекламні оператори не надавали згоду на розміщення подібних сюжетів.

«Загалом було виявлено 17 рекламний постерів на 10 білбордах у різних місцях. Провокація це, чи бізнес-розбірки – встановлять найближчим часом правоохоронні органи. За інформацією від представників Асоціація операторів зовнішньої реклами України, це виявилися наклейки з рекламними постерами на вже існуючі комерційні сюжети. Наразі правоохоронні органи займаються тим, у якій типографії виготовляли цей матеріал та хто саме їх розміщував. Дякуємо активній громадськості, яка допомогла швидко виявити ці провокативні рекламні бігборди, всім службам міста та правоохоронцям», – наголосив Валентин Мондриївський.

На сьогодні виявлено 17 сюжетів на 10 білбордах. Наразі прибрані всі 17 плакатів.

Нагадаємо, Власники «спотикачів» не згодні: тротуари звільняють від незаконної реклами

Читайте також:

Протягом грудня у Києві демонтовано майже 2 000 незаконної реклами

Світовий бренд Hugo Boss відзняв різдвяну рекламу в Києві (відео)