У столиці триває процес впорядкування зовнішньої реклами. Роботи з демонтажу незаконних конструкцій проводять дорожники на своїх балансових територіях. Про це повідомляє пресслужба КМДА з посиланням на КК «Київавтодор».

«Уже кілька місяців ми активно очищаємо тротуари від незаконної реклами. Найбільше на пішохідних зонах розміщено штендерів, які ще називають «спотикачами». Відповідно до «Правил розміщення рекламних засобів» такі конструкції – нелегальні», – повідомив заступник генерального директора КК «Київавтодор» Валентин Осипов.

Днями комунальники провели рейд у Шевченківському районі столиці. Дорожники очистили тротуари від «спотикачів» на частині вулиць Саксаганського, Петлюри і Жилянської.

«Ми очистили від штендерів кілька кварталів поблизу площі Перемоги. Демонтували більше півсотні конструкцій. Деяка реклама була приварена до тротуарів, тому довелось використовувати інструмент для різки металу», – додав Валентин Осипов.

У службі додають, що «спотикачі» заважають пішоходам, проїзду снігоприбиральних спецмашин. А у вітряну погоду недостатньо закріплені конструкції небезпечні. Вони можуть травмувати людей і пошкодити техніку.

Зазначається, що дорожники уже очищали тротуари на Повітрофлотському проспекті, вулицях Ярославів Вал, Хрещатику, Богдана Хмельницького. Та частина власників закладів знову виставляють нелегальні конструкції на тротуар.

«У «Київавтодорі» закликають усіх підприємців прибрати штендери та інші незаконні рекламні конструкції», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Протягом грудня у Києві демонтовано майже 2 000 незаконної реклами

Читайте також:

З вулиць Києва познімали незаконну рекламу

КМДА збирається заборонити рекламу цигарок на вітринах

В Києві знищують незаконну рекламу на газонах