Екскерівництво Укрзалізниці під головуванням Євгена Кравцова придбало два лімузина замість ремонту дизель-поїзда. Про це написав у Фейсбуці Сергій Лещенко, член наглядової ради Укрзалізниці, керівник комітету з питань комплаєнсу та антикорупції, передає сайт Хрещатик.News.

«Кричуща історія, яка сталася в Укрзалізниці. Замість ремонту дизель-поїзда гроші перекинули на закупівлю двох лімузинів Audi А8 Long по 4,5 мільйона гривень кожен.

Закупівля сталася при минулому керівника УЗ Кравцова і ретельно приховувалася – покупку оформили без тендеру, а купили через страхову фірму, засновником якої значиться філія «Одеська залізниця». Після цього машини перекинули на баланс Одеської дороги, але боялися експлуатувати через що почався резонансу. У підсумку, машини стояли в гаражі, припадали пилом, на одній з них зіпсувався акумулятор. Ходять чутки, що машини призначалася для обслуговування одного з перших осіб України часів минулої влади», – написав Лещенко.

Він додав, що на його вимогу, наглядова рада УЗ призначив аудиторську перевірку та виявила численні порушення.

«Але його результати півроку не передавали в правоохоронні органи. На початку липня наглядова рада зажадав це зробити, але через місяць виявилося, що … нічого не сталося. Тільки після чергового мого листа в кінці серпня матеріали були передані в НАБУ», – розповів Лещенко.

 

Нагадаємо, 12 посадовців Укрзалізниці обвинувачують у оборудках на 60 млн

Читайте також:

Головний щасливчик тижня: гороскоп для всіх знаків Зодіаку з 14 по 20 вересня

Відомий німецький музикант зняв кліп у спальному районі Києва (відео)

Перші заморозки: наприкінці тижня суттєво похолодає по всій Україні