Євген Клопотенко – популярний український кулінарний експерт, шеф-кухар, телеведучий, переможець проекту «Майстер Шеф» та засновник соцпроєкту зі зміни культури харчування CultFood – має мрію змінити харчування в українських школах.

Як повідомляє Євген на своїй сторінці у facebook, вже затверджено збірник рецептур для шкільних їдалень і на жовтень 2019 року понад 2000 шкіл по всій країні готують за цим збірником.

«Ми затвердили збірник. У нас є ухвалення від Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Міністерства освіти і науки України, а також Міністерства охорони здоров’я України. Наш збірник – єдиний після радянського, за яким офіційно можна готувати у шкільних їдальнях країни.

Навчальний рік 2019-2020, жовтень. Понад 2000 шкіл по всій країні готують за новим збірником рецептур.

На кожному етапі проєкту Нове шкільне харчування I Cult Food я стикаюся із запереченнями і сумнівами з боку. Але ні мене, ні мою команду це не зупинить. Коли я казав, що зміню кошмарну їжу у їдальнях, люди дивилися на мене як на божевільного. А тепер у школах готують паелью, мінестроне та нагетси. Окрім того, ми відзняли відеорецепти, щоб кухарям було легше готувати, та виклали їх щойно у вільний доступ на ютуб», – написав Євген.

Також Клопотенко зазначив, що він та його команда розробляють спільноту для батьків, які зацікавлені в тому, щоб в школах, де навчаються їхні діти змінили харчування на краще.

«До того ж, ми зараз на етапі розробки спільноти для батьків, які прагнуть, щоб в школах, де навчаються їхні діти, змінили харчування. Так ми зможемо надати їм максимальну підтримку та допомогу у впровадженні нового меню», – написав Євген Клопотенко.

Читайте також:

На VII Всесвітніх Іграх команда ЗСУ здобула золото у легкій атлетиці

Юна гімнастка з Одещини виступила у Ватикані і отримала подарунок від Папи Римського