Тепер територію зелених зон лівобережної частини столиці «патрулюють» вже три камери із круговим оглядом на відстань до 30 км. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на КО «Київзеленбуд».

В компанії зазначили, що лівобережна частина Києва оточена лісами, якими опікується КП “Дарницьке лісопаркове господарство”. Загальна площа цих територій становить більше 16000 га і ділиться на 5 лісництв – Броварське, Білодібровне, Дніпровське, Микільське, Дарницьке.

Комунальники підкреслили, що недавні масштабні пожежі в Зоні відчуження підтверджують важливість вчасного виявлення місць загорянь.

«На допомогу приходять сучасні технології. Нещодавно Дарницьке ЛПГ встановило ще одну систему відеоспостереження на пожежній вежі. Тепер територію «патрулюють» вже три камери, котрі мають круговий огляд на відстань до 30 км.

Зображення з відеокамери виводиться на екран монітора і оператор має можливість спостерігати за лісовими насадженнями в онлайн-режимі. Системи відеоспостереження дають змогу виявити найменше задимлення, визначити точний напрямок і найімовірніше місцезнаходження пожежі, а значить швидко її ліквідувати», – йдеться в повідомленні.

В компанії розповіли, що загалом, з метою попередження пожеж у київських лісах було встановлено 7 систем відеоспостереження на вежах: у Дарницькому ЛПГ – 3, в ЛПГ Конча-Заспа –1, у Святошинському ЛПГ – 3.

Нагадаємо, американські квадрокоптери виявлятимуть осередки пожеж в Зоні відчуження

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

За хуліганами на Русанівці слідкуватимуть відеокамери

В Києві запустили систему відеофіксації порушень ПДР