Для своєчасного виявлення осередків займань та контролю за процесом гасіння пожеж лісова служба США передала пожежникам Зони відчуження квадрокоптери. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на Державне агентство України з управління зоною відчуження (ДАЗВ).

«У рамках співпраці між Державним агентством України з управління зоною відчуження та Лісовою службою США до ДСП «Північна Пуща» було передано три квадроптери, які дозволять своєчасно виявляти осередки пожеж та ефективніше відстежувати процес гасіння.

У тісній співпраці з Лісовою службою США у зоні відчуження за попередні роки уже було встановлено 5 камер відеоспостереження на вишках. За допомогою камер співробітники Північної Пущі можуть оперативніше реагувати на задимлення чи займання на території зони відчуження», – наголосив Директор ДСП «Північна Пуща» Роман Кізюн.

Зазначається, що раніше для пожежників Зони відчуження також було передано індивідуальні захисні костюми, шоломи, респіратори, мобільні пристрої для гасіння, пожежне обладнання, пожежні рукави.

Окрім того, було проведено тренінги з базової підготовки лісового пожежника, тактики гасіння пожежі, поведінки вогню, особистої безпеки, координації між наземними та авіаційними силами, основ управління у надзвичайних ситуаціях тощо.

Нагадаємо, у Зоні відчуження для виявлення осередків займання використовують дрони з тепловізорами

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Впродовж останніх трьох діб лісові пожежі в Чорнобильській зоні не виявлені: ДСНС (відео)

Постраждало 11,5 тис га заповідника: фахівці про наслідки Чорнобильських пожеж (відео)