Директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк під час виїзної наради, у якій взяли участь представники Департаменту охорони культурної спадщини, КП «Поділ-Благоустрій», Муніципальної охорони, Подільського управління поліції Головного управління Національної поліції в місті Києві, КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва», КП «Київжитлоспецексплуатація», Подільської РДА, заявив, що фасади історичних будинків на Андріївському узвозі мають бути впорядковані відповідно до чинного памяткоохоронного законодавства. Про це повідомляє сайт  Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

За словами Олександра Никоряка, Департаментом буде підготовлено лист

  • на Муніципальну охорону щодо патрулювання Андріївського узвозу,
  • на Департамент інформаційно-комунікаційних технологій щодо відрегулювання ракурсу камер спостереження на будинках для забезпечення охоплення всієї вулиці,
  • буде проведена спільна робота Департаменту охорони культурної спадщини та Подільської РДА, а саме з КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Подільського району м. Києва» і власниками квартир у будинках-пам’ятках щодо приведення фасадів пам’яток у їх належний та автентичний стан,
  • до злісних порушників пам’яткоохоронного законодавства будуть вжиті норми адміністративного та кримінального впливу за пошкодження пам’яток та їх неналежне утримання.

«Що стосується фасадів, то, в ідеалі і згідно із законодавством, ані кондиціонери, ані балкони-шпаківні, ані супутникові антени не повинні псувати історичні фасади. Патрулювання ж Муніципальної охорони і нормальна робота камер стане в боротьбі з графітчиками та просто хуліганами, які псують фасади історичних будинків», – розповів Олександр Никоряк.

Нагадаємо, у Києві відреставрують костьол Святого Миколая

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Гостинний двiр вiдреставрують за рахунок мiського бюджету: Київрада

Реставрація багатостраждального київського Самсона обійдеться у 2,4 млн