Сьогодні, 21 травня, під час інспекційного огляду станції Київ-Пасажирський Міністр інфраструктури України Владислав Криклій заявив, що Укрзалізниця готова до відновлення пасажирських перевезень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу Міністерства інфраструктури.

«Вже з 1 червня Україна розпочне перші пасажирські залізничні перевезення у далекому сполученні. Карантин дав час, щоб підготуватися до прийому пасажирів. На станції “Київ-Пасажирський” вже демонтовано МАФи, встановлено сучасну систему відеонагляду, повністю відремонтовано приміський вокзал», – сказав Міністр.

В пресслужбі зазначили, які оновлення зробили на території столичного вокзалу.

Зокрема:

  • Укрзалізниця завершила демонтаж 35 МАФів на Вокзальній площі та у конкорсі вокзалу.
  • Під ліквідацію підпали торговельні території, на які закінчився термін оренди, у тому числі, точки продажу алкоголю на розлив.
  • МАФи, що залишаться, будуть реконструйовані та приведені до єдиного стилю.
  • Відремонтовано будівлі приміського вокзалу. Його з’єднано накриттям з платформами та виконано їх зарежимлення, щоб унеможливити потрапляння безквиткових пасажирів.
  • Замінено освітлення, встановлено сучасні лави та урни, оновлено фасад, вестибюль, квиткові каси, обладнано нові туалети, які враховують потреби маломобільних груп, у тому числі, людей з інвалідністю та мам з немовлятами.
  • На вокзалах станції “Київ-Пасажирський” посилено заходи безпеки та встановлено нову систему відеонагляду – 22 камери, що мають функцію розпізнавання обличчя. Це допоможе попередити крадіжки, а також дасть можливість правоохоронним органам відстежувати правопорушників, які пересуваються поїздами. Під час інспекційного огляду станції Міністр наголосив на необхідності встановлення таких систем і на приміському вокзалі.

Зазначається, що Криклій оглянув ремонтні роботи на ескалаторі у вестибюлі Центрального вокзалу та доручив завершити їх у коротші терміни, а не до кінця року, як планувалося Укрзалізницею.

«Ні про які глобальні реформи не може бути й мови, якщо ми більше року ремонтуємо ескалатор», – підкреслив Владислав Криклій.

Нагадаємо, коли і який транспорт запустять в Україні

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

З 22 травня запрацює міський та приміський транспорт у звичному режимі: Зеленський

Знущання над киянами: на зупинках транспорту вишукуються величезні черги