Українським військовим станом на сьогодні потрібні додаткові артилерія, снаряди, літаки і танки, щоб вигнати російських окупантів з території нашої держави. Зараз відчувається дефіцит з цими видами озброєння.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час спільної з президентом Латвії Егілсом Левітсом пресконференції 3 березня. Він наголосив, що інші держави для допомоги Україні мають публічно підтримувати постачання тієї чи іншої зброї, пише “Главред”.

Зеленський зазначив, що “більше ніяких секретів немає, яка у нас зброя”. У той же час він наголосив, що вже усім зрозуміло, що у країни-агресорки РФ не така потужна армія, а просто багато людей, яких російській владі зовсім не шкода.

За словами українського президента, зараз для українських військових найбільше потрібні артилерія, амуніція і велика кількість снарядів. При цьому він наголосив, що це озброєння потрібне для захисту від країни-агресорки РФ, а не для завдання ударів по її території.

Також він додав, що Україні потрібні бойові літаки.

“Дефіцит – з літаками, (треба – ред.) почати тренувальні місії. Ми маємо підтримку з боку Британії і Польщі. Сьогодні говорили, де наші партнери з Латвії і також Литви та Естонії можуть нам допомогти у відповідних тренувальних місіях. Нам потрібні літаки. Просто не говорити, щось там обіцяти, а просто навчати наших хлопців і передавати літаки”, – зазначив Зеленський.

Є також дефіцит у танках, зазначає президент. За його словами, ці постійні дефіцити потрібно закривати.