Якщо кількість хворих в столиці зросте, карантинні обмеження посилять. Про це мер Києва заявив на ток-шоу «Свобода слова Савика Шустера», повідомляє Хрещатик.News.

Віталій Кличко поскаржився, що люди не дотримуються вимог карантину, тому що недостатньо серйозно ставляться до загрози.

«Люди досі не розуміють, з якою загрозою ми зіштовхнулися. Люди досі не хочуть сидіти вдома. Люди не слухають наших порад і закликів, а це може призвести до дуже негативних наслідків. Я отримав поради з міста Ухань. І ми зараз використовуємо ті методи, які були застосовані там. Я впевнений, якщо ми скористаємося рекомендаціями зараз, вигравши час, ми мінімізуємо наслідки поширення хвороби. Нам важливо не проспати розповсюдження цієї хвороби», – зазначив Кличко.

Мер зазначив, що Київ – авіаційні ворота міста і ймовірність заразитися тут – найбільша.

«Концентрація людей в Києві – найбільша. Київ – це центральні авіаційні ворота країни. Є велика кількість людей, які прибувають та проходять транзитом через місто Київ. Ймовірність зараження в Києві максимальна», – сказав Віталій Кличко.

Якщо кількість хворих зростатиме, обмеження посилять, зазначив очільник столиці.

Нагадаємо, станом на 23 годину 20 березня МОЗ підтвердив 41 випадок інфікування коронавірусом, три з них підтверджені в Києві, ще три – в Київській області. В Києві введений режим надзвичайної ситуації. Як вона вплине на життя киян, досліджував Хрещатик.News.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Коронавірус: сімейних лікарів та швидку столиці забезпечили швидкими тестами

МОЗ повідомляє про третю смерть від коронавірусу

В Україні наразі другий рівень поширення коронавірусу: МОЗ