Мер Києва Віталій Кличко під час онлайн прес-конфренції 20 березня заявив, що міська влада Києва забезпечила сімейних лікарів і службу невідкладної допомоги швидкими тестами. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

«Ми забезпечили сімейних лікарів і службу невідкладної допомоги швидкими тестами. І вони – за медичними показниками – зможуть оперативно робити діагностування пацієнтам на дому. Це допоможе оперативніше підтверджувати або виключати діагноз на коронавірус. І людям не потрібно буде їхати до лікарні. А тільки – зв’язатися зі своїм сімейним лікарем», – сказав Віталій Кличко.

За словами Кличка, на сьогодні на коронавірус у столиці протестований 291 киянин.

«В усій Україні статистика невтішна. Вірус розповсюджується. На сьогодні в Україні 26 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу. Троє людей померли. Тільки за минулу добу в Чернівцях зафіксували 5 нових випадків хвороби! Я ще раз наголошую: обмеження ввели не просто так. Ситуація надто серйозна!» – додав він.

Мер столиці підкреслив, що і столиця і вся країна мають виграти час, щоб якнайменше людей захворіло на коронавірусну інфекцію.

«Не розцінюйте загрозу як далеку страшну легенду! Ми не знаємо, скільки насправді серед нас інфікованих людей. Вони можуть не захворіти самі, але переносять інфекцію! Залишайтеся вдома! Обмеження – це не відпустка чи канікули! Не треба вести дітей на майданчики чи самим гуляти вулицями! Подбайте про свою безпеку. Ми повинні бути як ніколи консолідованими у протистоянні загрозі, що виникла!» – підкреслив він.

Нагадаємо, Столиця отримала 62 тис медичних масок: Кличко

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Чи відкриють метро в Києві до 3 квітня: Кличко

Не применшуйте загрозу: Кличко закликав киян сидіти вдома (відео)