Микола Давидюк, політолог

З точки зору теперішньої соціології Притула виходить у другий тур виборів мера Києва. А там, за правильної мобілізації киян, згуртованості політичних партнерів, перемога цілком можлива.

По-друге, Сергій тільки заявив про участь. Рейтинг можна наростити.

Тренди на його стороні. Професія, з якої він вийшов, ще в тренді. Зеленський – президент. Чому Притула не може бути мером?

До того ж Притула один із найвідоміших волонтерів, який збирав десятки мільйонів гривень для української армії. Тому в очах суспільства – він на супергарному рахунку.

З точки зору останніх 5 років менеджер-волонтер більш приваблива, ефективна професія, ніж політик у парламенті чи ексміністр. Не згадаємо всіх міністрів чи депутатів, але точно згадаємо всіх волонтерів.

Ну і бажання оновлення еліт не завершилось. Притула може цим скористатися. Його типаж – вміє швидко вчитися. Соціально відкритий – якщо в команді когось не вистачатиме на посаду, то це легко можна буде рекрутувати зі сторони.

Якщо Притулу і Кличка поставити на дебати, то буде 10:0. Кличко – закритий політик, якому вигідно конкурувати з відсутністю конкурента, або зі слабшими за себе.

Козир Кличка – досвід, 5 років мер. А з іншого боку, він не зробив все, що обіцяв. Реально не змінив місто. На мостах крали і крадуть, довгобуди були і лишаються, продовжуються незаконні забудови. Найбільша проблема Кличка – корупційне оточення. Людиною він може бути не поганою. Але щоб він зараз не робив, всю виборчу кампанію будуть виринати кримінальні справи, корупційні скандали – 5 років на місті наживалися, з Києва витягнули кілька мільярдів доларів.

Крім того, що Кличку зараз треба йти обіцяти, йому ще потрібно непогано прозвітувати.

Цей тиждень у столиці – тиждень запуску кандидатів. “Батьківщина” висунула колишнього міністра Кучеренка, сьогодні стартанув екснардеп Береза з партією про екологію.

Місцеві вибори уже почали рухатися, але основні технології не задіяні.

Новим елементом у цій кампанії буде COVID-19. Він змінить сам хід виборчих кампаній. Можуть перестати працювати мережі агітації. Вибори – це ж про рукостискання. Натомість виросте значення Інтернету, місцевого телебачення. Великі бренди використовуватимуть національне. Росте YouTube. Короткі меседжі доноситимуть Telegram.

Популярні новини зараз

У столиці презентують 274 монети та предмети археології, які Естонія повернула Україні

Вбитий у київському фунікулері хлопець був учнем 10-го класу та займався футболом

Став відомий рейтинг найсильніших та найслабших шкіл Києва за результатами НМТ 2023

У столиці рятують від незаконної забудову історичну місцевість з унікальним ландшафтом - Китаїв

Показати ще

Будуть маніпуляції, багато популізму, підкуп. На рахунок останнього, COVID може внести свої “правки” і подібні мережі не спрацюють.

У Києві буде найдорожча виборча кампанія. З точки зору витрачених коштів.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Офіційний старт перегонів за крісло мера: Рада ухвалила дату місцевих виборів

Від партії Голос в мери Києва балотуватиметься Сергій Притула

Андрій Пальчевський: «Влада може перенести місцеві вибори»