У Київському зоопарку триває масштабна реконструкція.  Відео змін улюбленого місця відпочинку столичних дітлахів оприлюднив мер міста Віталій Кличко на своїй сторінці в Фейсбук.

“З проспекту Перемоги вже добре видно не тільки 15-метрового жирафа, а й будівлі нового входу та дерев’яний навіс, який монтують між ними. За словами фахівців, – це… перша в Україні конструкція таких масштабів”, – йдеться у дописі.

 

 

 

Вхід до оновленого зоопарку розташують на розі проспекту Перемоги та вулиці Зоологічної. Окрім яскравої жирафи на вході дітлахів зустрічатимуть зубр і леви, добре відомі киянам. Однак замість старих звірів інвестори обіцяють виготовити нових. Дві криті будівлі обабіч входу – це інформаційний центр, медпункт (одноповерховий будиночок), а також океанаріум і фудкорти (двоповерхова споруда). У вечірній час обидві будуть яскраво підсвічуватись.

Окрім перебудови вхідної групи у зоопарку з’явиться універсальний вольєр для птахів і тварин. Тривають роботи і у новому приматнику, на завершення будівництва якого мавпи зоосаду чекають не один рік. Але комфортне приміщення для них обіцяють лише у наступному році.

Як повідомляв портал “Хрещатик.news”, в Києві відреставрували храм Спаса на Берестові.

Читайте також:

Пішохідний міст на Інститутській відкрили після ремонту (фото)

В столиці закрили черговий пішохідний міст

Кияни протестували новий швидкісний трамвай (фото)

 

Популярні новини зараз

У столиці планують присвоїти звання "почесного громадянина Києва" колишньому Головнокомандувачу Залужному

СБУ затримала агентурну групу фсб, яка готувала ракетні удари по Київській телевежі та ТЕЦ

Внаслідок обстрілу Академії імені Бойчука було знищено мистецькі роботи за 80 років

У Києві змінено деякі маршрути тролейбусів та автобусів

Показати ще