Голова Служби безпеки України Василь Грицак присвоїв військове звання лейтенант своєму першому заступнику Івану Баканову одночасно із прийняттям останнього на військову службу у СБУ.

Про це пише “Українська правда”

“Військове звання лейтенант присвоєно наказом голови Служби безпеки України одночасно з прийняттям Баканова І.Г. на військову службу у СБУ за контрактом осіб офіцерського складу”, – сказано у відповіді на запит.

Відповідно до наданого військового квитка Баканов перебував на обліку в Дзержинському районному військовому комісаріаті Дніпропетровської області, мав військове звання рядовий запасу.

За законом у СБУ приймаються громадяни України з числа військовозобов’язаних, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки не нижче бакалавра, що відповідає профілю службової діяльності, і не досягли граничного віку перебування на військовій службі осіб офіцерського складу.

Військове звання лейтенант присвоюється військовослужбовцям, військовозобовязаним, які мають вищу освіту за освітньо-кваліфікаційним рівнем не нижче спеціаліста, споріднену з профілем службової діяльності, під час атестування до офіцерського складу.

20 травня голова СБУ Василь Грицак заявив, що він, його заступники та члени команди подадуть на розгляд новообраному президенту Володимиру Зеленському рапорти про своє звільнення.

22 травня Зеленський призначив першим заступником голови СБУ очільника партії “Слуга народу”, свого друга дитинства і екс-юриста студії “Квартал 95” Івана Баканова.