Всі родини, які постраждали внаслідок вибуху багатоповерхівки в Києві на Позняках наприкінці червня, отримали нові квартири, передає сайт Хрещатик.news  із посиланням на сайт президента.

За словами Володимира Зеленського, через тривалі бюрократичні процедури та оформлення документів процес забезпечення новим житлом зазвичай затягується в часі, проте на сьогодні всі жителі зруйнованих вибухом квартир отримали нові помешкання.

“Обіцяли до кінця літа – і ми це виконали. Всі отримали, нарешті, нові квартири в нових будинках”, – сказав президент.

Вибух у багатоповерхівці на Позняках у Києві стався 21 червня. Було пошкоджено 40 квартир одного під’їзду, зруйновано 16 квартир з 4-го по 9-й поверх. П’ятеро осіб загинули. Загалом у цих 40 квартирах було зареєстровано 125 мешканців.

У кінці червня 2020 року президент вручив сертифікати на перші 12 нових квартир. Помешкання підбирали за принципом метражу, який люди втратили та кількістю кімнат. Площа квартир – від 60 кв. м до 80 кв. м.

Нагадаємо, що біля будинку на Позняках, де був вибух, горіла багатоповерхівка (відео). Також дівчинці, що втратила родину через вибух на Позняках, збирали кошти фейкові родичі.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Вибух авто біля Палацу Україна: У соцмережах з’явились подробиці

Поліція з’ясувала, хто кинув вибухівку в смітник біля Шулявської