Вчора, 11 березня, відбувся прес-брифінг щодо введення у Києві протиепідемічних заходів та обмежень для запобігання розповсюдження коронавірусу. Під час брифінгу були зазначені основні заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID-19) у столиці. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на пресслужбу КМДА.

На сайті КМДА Опублікований протокол засідання Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій «Про додаткові заходи запобігання поширенню нової коронавірусної інфекції (COVID-19)».

Зокрема, із 00:00 12 березня до 31 березня у Києві вводяться наступні заходи:

• призупиняється освітній процес у закладах загальної середньої, дошкільної, позашкільної, професійної (професійно-технічної) освіти усіх типів, форм власності міста Києва;

• призупиняється освітній процес у вищих навчальних закладах на території Києва;

• обмежується проведення спортивних заходів;

• призупиняється робота театрів, кінотеатрів, музеїв, культурно-масових заходів тощо;

• призупиняється робота розважальних центрів;

• призупиняється робота розважальних зон у шопінг-молах;

• обмежується проведення масових заходів (понад 60 осіб), до участі в заходах допускають лише осіб, які пройшли термометрію;

• не допускаються до роботи працівники підприємств та установ міста Києва з ознаками інфекційного захворювання.

Важливо:

Навчальним закладам рекомендується внести зміни в навчальні плани та перейти на дистанційну форму освіти на період обмежень.

Популярні новини зараз

У столиці відкрили меморіал пам’яті загиблим нацгвардійцям

Впала у дворі житлового будинку. У Шевченківському районі Києва вилучили бойову частину ракети — відео

У Києві відкрили незвичну скульптуру на честь загиблого воїна-добровольця

Стала відома зарплата міського голови Києва та його заступників

Показати ще

Вищі столиці мають посилити дезінфекційний режим. У гуртожитках заборонено проводити масові заходи, для ізоляції студентів із ознаками захворювання на грип та ГРВІ рекомендують передбачити спецприміщення.

«Керівники підприємств, установ та організацій усіх форм власності мають посилити дезінфекційні заходи в місцях проведення масових заходів (до 60 осіб), дотримуватись нормативних показників температури повітря, здійснювати наскрізне провітрювання в приміщеннях.

В адмінбудівлях, приміщеннях КМДА, РДА і ЖЕКів, торговельних закладах та закладах харчування, приміщеннях прийому громадян тощо має бути забезпечено вхідний санітарний контроль», – йдеться в повідомленні.

Під час карантину припиняються масові заходи в релігійних установах, театрах та кінотеатрах, музеях та ТРЦ. Також мова йде про недопущення працівників з ознаками інфекційного захворювання; проведення обробки антисептичними засобами; встановлення вхідного санітарного контролю; посилення дезінфекційного режиму.

Департамент соціальної політики та РДА бере на себе контроль за людьми похилого віку та особами з обмеженими можливостями. Таким людям працівники соцслужб організують доставку продуктів харчування та ліків додому.

Киян закликають повідомляти про повернення з країн, де зареєстровані випадки коронавірусу, за телефоном: 15-51.
«Такий дзвінок дасть змогу зафіксувати потенційного носія вірусу, моніторити його стан медичним працівникам та визначити групи ризику розповсюдження вірусу», – йдеться в повідомленні.

Також у КМДА наголосили, що в Києві працює цілодобова гаряча лінія «Порада лікаря за телефоном», куди також можна звернутися в разі виявлення симптомів, схожих на ознаки коронавірусу. На неї кияни можуть телефонувати за номером: 15-83 зі стаціонарного (безкоштовно) та 044-235-01-01 – із мобільного (згідно з тарифами оператора).

 

Нагадаємо, В Києві закривають на карантин школи, садочки, розважальні зони в ТРЦ: Кличко

Читайте також:

Карантин: кияни кинулися скуповувати продукти в супермаркетах (відео)

Уряд закрив на карантин всю Україну