Український журналіст Андрій Цаплієнко спростував заяви про те, що Сили оборони нібито залишили Соледар Донецької області, який від початку місяця зазнає масштабних атак із боку російських окупаційних військ та найманців із ПВК “Вагнер”.

Про це Цаплієнко написав у середу, 11 січня, у своєму Telegram-каналі з посиланням на військовослужбовців ЗСУ та волонтерів, повідомляють Українські Новини.

Він розповів, що його колега, ім’я якого він не назвав, із Соледара повідомив, що Сили оборони вийшли з міста.

Цаплієнко також написав із посиланням на неназваного волонтера, який їздить до Соледара, що питання з містом вирішено.

Він також нагадав, що останніми днями з боку російської пропаганди та найманців російської ПВК “Вагнер” лунали численні повідомлення про те, що окупанти нібито встановили повний контроль над Соледаром.

“Щойно я говорив із командиром хлопців, з якими я зустрічав Новий Рік. І з якими зробив це фото 31 грудня. Вони там. На тому ж самому місці. Працюють. У той самий момент, коли ви читаєте цей пост. Соледар усе ще б’ється. І серце України сьогодні б’ється в Соледарі”, — написав Цаплієнко.

Зазначимо, що у сьогоднішньому ранковому зведенні Генштаб повідомив, що Сили оборони відбили атаки російських окупантів у районах населених пунктів Роздолівка і Червона Гора (вони розташовані на північний захід і південний захід від Соледара), а також поблизу залізничної станції “Сіль” (на північний захід від Соледара).

Сам Соледар Генштаб не згадував. Протягом останніх днів місто вказувалося в ранкових зведеннях відомства.