Вимикати світло побутовим споживачам, розповіли в компанії, можуть через ремонтні роботи чи оновлення обладнання.

На Київщині не планують проводити віялові відключення світла. Про це в коментарі Фокусу розповіли в пресслужбі “ДТЕК Київські регіональні електромережі”.

У компанії запевнили, що в Київській області можливі відключення електроенергії для проведення робіт із модернізації й оновлення обладнання. Однак про віялові відключення світла не йдеться.

“Нашою компанією не робитимуться віялові відключення. Можливі відключення для проведення робіт із модернізації й оновлення обладнання. Про проведення планових відключень інформація розміщується заздалегідь (у спеціальному графіку для побутових споживачів — ред.)”, — заявили вони.

Першим про віялові відключення світла в населених пунктах повідомив екссекретар РНБО Олександр Данилюк. Ще 5 листопада політик опублікував “оголошення”, яке, за його словами, “масово почало з’являтися” в селах Київської та Хмельницької областей.

На знімку сказано, що в селі Підгайне (Іванківський район) очікуються віялові відключення електроенергії з 8 ранку до 18:00 протягом восьми днів у листопаді.

“Імовірно, такий режим (віялові відключення світла — ред.) буде введений по всій країні. Велкам ту 90-ті”, — підписав знімок Олександр Данилюк.