Заупокійна панахида відбулась у Михайлівському золотоверхому соборі під нестримне ридання присутніх. Все подвір’я монастиря вщент заповнене людьми… Батьки, родичі, знайомі, військові, митці та просто чужі люди, які прийшли віддати останню шану полеглому.

Черга до труни… Море квітів, море сліз…. Навіть молоді люди, хлопці та дівчата, не стримують свого ридання. Дехто приніс із собою книгу Макса “Вірші з бійниці”, яку визнали однією з найкращих книг 2023 року.

Після відспівування, коли труну з Максом виносили з Михайлівського, почав лунати сигнал повітряної тривоги. Під цей звук похоронна процесія вирушила на Майдан Незалежності. Коли сирена перестала вити, з динаміків на першій машині голосно почали лунати вірші Макса, його записаний колись голос.

На Майдані труну з загиблим зустрічали на колінах сотні людей.

Фото 1 из 7.
Фото 2 из 7.
Фото 3 из 7.
Фото 4 из 7.
Фото 5 из 7.
Фото 6 из 7.
Фото 7 из 7.

Поховають захисника у п’ятницю, 12 січня, у рідному Рівному. Церемонія розпочнеться о 10:00 на центральній площі, потім буде прощання об 11:00 у місцевому соборі та о 13:00 на цвинтарі.

Максим “Далі” Кривцов – майданівець, поет, доброволець, воїн. Він загинув на фронті 7 січня. Разом із рудим котом, про якого написав вірш. Він був борцем за свободу та справедливість. Після жорстокого розгону мітингарів 30 листопада 2013 року долучився до Євромайдану та був активним учасником протестів, залишаючись на Майдані у найзапекліші дні протистояння.

У 2014 року добровольцем пішов служити в АТО в лавах ДУК “Правий сектор”. Потім у 2016–2019 роках служив у Нацгвардії. Працював у Центрі реабілітації та адаптації ветеранів АТО та ООС “ЯРМІЗ”, а згодом і у “Veteran Hub”. Із початком повномасштабного вторгнення росії у 2022 році знову пішов на війну добровольцем.

У жовтні 2023 року у видавництві “Наш формат” вийшла поетична збірка Кравцова “Вірші з бійниці”. Вона ввійшла до рейтингу найкращих книжок 2023 року за версією Українського ПЕН-клубу.

Вічна пам'ять!