Про це пише Рефат Чубаров.

Аблязіс УСЕЇНОВ народився 16 вересня 1984 року в Казахстані в сім'ї депортованих кримських татар, в якій виховувалося семеро дітей. Батько Аблязіса - Абляміт Аг'а - був одним із активних учасників кримськотатарського національного руху.

У 1990 році сім'я УСЕЇНОВИХ змогла повернутися на свою батьківщину, в Крим, і оселилася у Керчі.
Аблязіс УСЕЇНОВ вступив у війну з російськими загарбниками у 2014 році, записавшись добровольцем до складу одного з батальйонів, що формувалися безпосередньо на Майдані.
З початком повномасштабного вторгнення російських військ на материкову частину території України у лютому 2022 року Аблязіс УСЕЇНОВ добровільно прибув у військкомат і вступив до лав ЗСУ.
Маючи досвід учасника бойових дій, Аблязіс Усеїнов завжди брався за виконання відповідальних завдань.* (*стислість інформації про Аблязіса УСЕЇНОВА зумовлена окупацією Криму).
Меджліс кримськотатарського народу висловлює щирі співчуття рідним, близьким, друзям та побратимам Аблязиса УСЕЇНОВА у зв'язку з непоправною втратою.
Дженазе (чин похорону) було проведено сьогодні, 3 грудня 2023 року, о 12.00 у Центрі "Бірлик" (Київська область, с.Чайки, вул. Грушевського 3).

Вічна пам'ять і слава загиблому Захисникові!