Про це повідомив командир підрозділу спецпризначення Головного управління розвідки Міністерства оборони України, офіцер-розвідник, який брав участь у битві за Київ, цитує ГУР, не називаючи імʼя розвідника.

Він нагадав, що, згідно з планом москви, летовище під Києвом мало послужити ключовим хабом для швидкого перекидання транспортною авіацією техніки та живої сили для подальшої окупації столиці України.

[quote author=""]«Схоже, росіяни думали, що повторять сценарій захоплення аеродрому, як під час «приштинського кидка» в Косово від 12 червня 1999 року...

Він пояснив, що дії спецпризначенців ГУР МО України та інших підрозділів Сил безпеки й оборони у Гостомелі були спрямовані на те, аби знищити якомога більше сил і засобів ворога та не допустити захоплення аеродрому.

Внаслідок запеклих боїв злітно-посадкові смуги на летовищі стали непридатними для приймання російських транспортних бортів із військами та технікою. Ворог зазнав значних втрат.

Раніше Хрещатик писав про те, що ГУР повідомляли інформацію, що у росіян вистачає ракетного озброєння, аби обстрілювати такі “сакральні цілі”, як Київ.