За словами медперсоналу, їм не доплачують обіцяні Урядом гроші за умови роботи під час коронавірусу. Медсестри та лікарі відмовляються працювати під час поширення інфекції за 3-5 тисяч гривень. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news з посиланням на сайт “Сьогодні”.

Зазначається, що у соцмережах опублікували фотографії працівників лікарні, які зібралися на вулиці Кондратюка.

За словами медиків з лікарні за останній час звільнилося багато лікарів і молодшого персоналу. Вони відмовляються працювати за копійки, ризикуючи своїм життям та рятуючи пацієнтів – обіцяних можновладцями доплат вони досі не отримали.

“Бойкот колеги влаштували ще вчора і дві години не приймали пацієнтів. Черга зі швидких утворилася на кілька десятків метрів. Чиновники кажуть, що збільшать нам зарплати, але ми отримали ще менше, ніж було. У людей просто не витримали нерви, і вони перестали приймати пацієнтів. Керівництво каже, що грошей немає і коли вони з’являться – ніхто не знає, може до середини травня. Але ж ми приймаємо пацієнтів і самі ризикуємо заразитися коронавірусом. До нас привозять людей і у них підтверджується коронавірус. Після цього їх відвезли, а нам кажуть мовчати і продовжувати працювати. Сьогодні вранці хворих ми знову не приймали і вимагаємо від міських чиновників розібратися в ситуації, що склалася”, – розповіла сайту “Сьогодні” працівник лікарні.

Заступник голови КМДА Валентин Мондрієвський розповів сайту «Сьогодні», що міська влада наразі вивчає ситуацію з бойкотом медиків у лікарні №8.

“Зараз розбираємося з цією проблемою – чому фінансові труднощі виникли саме в Київській міській лікарні №8. Медики інших міських лікарень чомусь не виходять на мітинги, а в цій лікарні влаштували бойкот. Зараз головний лікар лікарні якраз доповідає про ситуацію в департаменті охорони здоров’я КМДА. Якщо є проблеми з доплатами, то це питання буде оперативно врегульовано”, – сказав чиновник.

Нагадаємо, майже 10% хворих на коронавірус в Києві – медики

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Про хворих киян, медиків та будівництво метро: брифінг Кличка (наживо)

МОЗ вдвічі переплачує за захисні костюми для медиків