Прем’єр-міністр в інтерв’ю Українському радіо наголосив, що метро може стати осередком швидкого розповсюдження епідемії в великих містах, тому його не поспішатимуть відкривати. Про це повідомляє сайт Хрещатик.news.

За словами Шмигаля, відновлення роботи метро буде проводитись в кілька етапів.

“Метрополітен перевозить щодня понад 2 мільйони людей в трьох містах України. Для Києва, Харкова та інших міст, де більше мільйона населення – це величезний ризик інфікування коронавірусом. Тому відкриття метрополітену передбачається в два етапи.

На третьому етапі послаблення карантинних заходів метро запрацює для окремих категорій громадян і буде їздити з певними обмеженнями. На четвертому етапі, це практично вже етап завершення епідемії в Україні, метрополітен працюватиме в звичному режимі. П’ятий етап – це фактичне завершення карантину. Ми розробили декілька зон і декілька етапів. Тобто є червоні зони, помаранчеві, жовті. Зелена зона – це коли епідемія закінчилася. Тобто це вже п’ятий етап виходу з карантину, коли завершаться абсолютно всі обмеження.

Отже, метро — це передостанній етап завершення карантинних заходів у зв’язку з високою ймовірністю, навантаженням, таким фактором, як можливість зараження в метро, швидкого розповсюдження епідемії в великих містах”, – зазначив Денис Шмигаль.

Нагадаємо, Уряд продовжив карантин до 22 травня.

Бажаєте дізнаватися новини столиці першими? Підписуйтесь на наш телеграм-канал  – тільки актуальні новини Києва!

Читайте також:

Я не дозволю відновити відразу роботу громадського транспорту: Віктор Ляшко

Київське метро можуть відкрити вже у другій половині травня