У Києві студентам орендувати квартиру біля університету коштує 7,5-9 тис. грн.

“Однокімнатка” у районі КНУ імені Тараса Шевченка обійдеться від 8,3 тис. грн. Зняти кімнату коштує 3,7 тис. грн. У Солом’янському районі поблизу КПІ, НАУ, КНЕУ оренда коштує дешевше. 1-кімнатну квартиру можна зняти за 8 тис. грн, пише Сегодня.

Найдорожче коштує орендувати житло біля головного корпусу КНУ. Більшість варіантів пропонують від 14 до 16 тис. грн.

У престижному районі Києва знаходиться Київський університет імені Бориса Грінченка. Орендувати 1-кімнатну квартиру там коштує близько 12-13 тис. грн. Кімнату – 4 тис. грн.

Поблизу КПІ найбюджетніший варіант – підселення в кімнату. Це коштує 1,3 – 1,5 тис. грн. Зняти кімнату обійдеться від 2,2 тис. грн. Із хорошим ремонтом – усі 7 тис. грн.

У Деснянському районі розташований КНТЕУ. Там орендувати “однокімнатку” можна за 6-7 тис. грн. Однак квартира буде без ремонту. Інакше доведеться заплатити від 12 тис. грн.

У Львові орендувати квартиру студентам коштує від 7 тис. грн. Кімнату можна знайти за 3,5-5 тис. грн.

У Харкові орендувати кімнату коштує 2,5-3,2 тис. грн. 1-кімнатну квартиру – 5-5,5 тис. грн. Є варіанти від 7 тис. грн.

Найдешевше знайти житло студентам у Дніпрі. Зняти кімнату в середньому можна за 2 тис. грн. Квартиру – 6,5-7 тис. грн. Є можливість знайти “однокімнатку” за 3 тис грн.

Українці переважно шукають для оренди квартири у новобудовах. У старих будинках відмовляються знімати житло через вищі на 30-40% рахунки за комунальні послуги.