Верховний суд задовольнив позовні вимоги київської прокуратури щодо повернення громаді столиці нерухомого майна. Про це повідомляє пресслужба прокуратури міста Києва.

Зазначається, що київською місцевою прокуратурою № 4 встановлено факт незаконного вибуття із власності територіальної громади міста Києва нежитлового приміщення вартістю понад 500 тис. гривень по вулиці Малишка.

«Так, у 2017 році місцева прокуратура виявила факт незаконного набуття права власності на комунальне приміщення по вул. А. Малишка на підставі підробленого свідоцтва, видача якого Департаментом комунальної власності міста Києва не здійснювалася», – повідомляється на сайті прокуратури.

Прокуратура звернулась до суду з позовною заявою про витребування з незаконного володіння нерухомого майна. Однак суди першої та апеляційної інстанцій відмовили в задоволенні позовних вимог прокурора. У зв’язку з цим, прокуратура оскаржила вказані рішення в касаційному порядку.

«Розглянувши надані прокуратурою беззаперечні докази та обґрунтовані доводи, Верховний Суд скасував рішення судів першої та апеляційної інстанцій, повністю задовольнив позовні вимоги прокуратури та повернув нерухоме майно місцевій громаді», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Через суд столичній громаді вимагають повернути приміщення вартістю понад 10 млн

Читайте також:

Знамениті київські довгобуди та їх доля

У Солом`янському районі Києва через суд зупинили забудову