Віце-спікер парламенту має переважно церемоніальні позиції. Тому ми відмовилися, говорить заступник голови партії “Голос” 38-річний Ярослав Юрчишин журналістам 20 серпня. Нас цікавлять не політичні, а професійні посади.

Верховна Рада дев’ятого скликання має обрати голову та двох його заступників. У партії “Слуга народу”, яка має більшість у парламенті, найімовірніше запропонують спікером 35-річного Дмитра Разумкова, його першим заступником Руслана Стефанчука, 43 роки.

Лідер “Голосу” Святослав Вакарчук разом із 20 колегами по партії пройшов до парламенту на позачергових виборах 21 липня.

 ”Голос” не хоче йти в опозицію. Переговори зі “Слугою народу” в них ще тривають, каже політтехнолог 43-річний Олексій Голобуцький. Можуть приєднатися до більшості й отримати міністерські посади в Кабміні. Якщо протиріччя в президентській партії будуть настільки серйозні, що потребуватиме голосів зі сторони.

“Батьківщина” теж може отримати крісло віце-спікера. Якщо всі відмовляться у президії можуть бути й троє представників від “Слуги”.