Лідер партії “Голос” Святослав Вакарчук заявив, що у Верховній Раді його політсила буде займати “надпозицію”.

Про це він сказав журналістам після урочистого засідання парламенту.

На питання, чи буде партія в опозиції, відповів: “Партія “Голос” буде надпозицією”.

“Парламент – це місце, де кожна людина має важіль впливу. Кожен є представником волі українського народу. Кожна людина, яка заходить у зал засідань, має через регламент доступ до викладення своєї позиції і до всіх цивілізованих методів політичної боротьби, якщо його голос не належним чином врахований…

Пісня, яка буде писатися у парламенті, залежить від парламентарів і українського народу. Це взаємодія. Якщо деякі парламентарі будуть порушувати закон, а люди їм це дозволять – це небезпечний шлях”, – наголосив Вакарчук.

Сьогодні відбулося урочисте засідання Верховної Ради ІХ скликання. 424 народних депутата присягнули на вірність Україні.

Уперше в історії України одна партія отримала більшість місць у парламенті. “Слуга народу” разом із мажоритарниками мають 254 місця. Там уже заявили, що коаліція є, і планують узяти всі місця в уряді. Також пройшли до ВР 43 представника від “Опозиційної платформи – За життя”. “Європейська солідарність” представлена у парламенті 25 народними депутатами, “Батьківщина” – 26, “Голос” – 20. Ще 46 місць зайняли самовисуванці.