17 червня суд заарештував частину майна проросійського нардепа від забороненої в Україні партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Про це повідомили у пресслужбі Личаківського райсуду, пише НВ.

Під арешт потрапили 279 картин, чотири статуетки, десять годинників, п’ять чашок, келих, рознос, дві вази, графін, дві підставки, два срібних підстаканника, чайник, 31 коробка з елементами посуду, а також залізничний вагон-ресторан з меблями.

Зазначається, що все це майно було виявлено у процесі проведення обшуку 7 червня у будинку та земельній ділянці, які належать Медведчуку по праву приватної власності.

У березні журналісти Слідство.Інфо потрапили на територію маєтку Медведчука у Пущі-Водиці. Там виявили справжній залізничний перон, а на пероні вагон-ресторан.

2 червня до суду направили обвинувальний акт щодо Віктора Медведчука за фактом держзради та замаху на розкрадання національних цінностей в окупованому Криму. Мова про «перший епізод» справи Медведчука щодо:

незаконної передачі російським спецслужбам даних про секретний підрозділ ЗСУ;
розроблення антиукраїнського проекту Промінь;
допомоги РФ у незаконному видобутку нафти та газу у Прикерченському регіоні.

Ще одна справа, в якій фігурує Медведчук, стосується постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014—2015 роках. 23 травня СБУ розповсюдила відео, на якому Медведчук дає свідчення проти п’ятого президента Петра Порошенка, який також є фігурантом «вугільної справи».

Підозрюваний у держзраді Віктор Медведчук втік з-під домашнього арешту невдовзі після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну – про це стало відомо 27 лютого. Дружина Медведчука Оксана Марченко напередодні вторгнення записувала відео із Москви.