Пресслужба пригожина опублікувала рапорт, де заявила, що бійці ПВК Вагнера вступили в бій із військовими Міноборони РФ і нібито затримали п’яного підполковника. Подія відбулася ще 17 травня, однак відомо про неї стало тільки 4 червня. Ймовірно, що конфлікти пригожина з МО рф виходять на новий рівень.

Про це повідомляє російське ЗМІ, на які посилається Bahmut.in.ua.

В пресслужбі євгена пригожина опублікували рапорт командира інженерно-саперної бригади ПВК Вагнера, у якому йдеться про те, що 17 травня бійці ПВК вступили в бій із військовослужбовцями Міноборони росії після того, як їх обстріляли в районі села Семигір’я Бахмутського району.

Вже 2 червня пригожин заявив, що представники Міноборони рф замінували дороги, через які бійці ПВК Вагнера виходили з Бахмута. За два дні пресслужба Пригожина опублікувала рапорт, з якого випливає, що 17 травня інженерно-саперна рота ПВК розпочала розмінування доріг, але була змушена припинити роботи, оскільки в районі Семигір’я потрапила під обстріл із боку позицій Міноборони РФ.

Бійці ПВК Вагнера “вжили заходів у відповідь до усунення агресії та затримання”, йдеться в рапорті. У ньому стверджується, що найманці ПВК нібито затримали групу військовослужбовців, яку очолював командир 72-ї мотострілецької бригади, підполковник, “який перебував у стані алкогольного сп’яніння”.

Військовий з МО рф зізнався, що стріляв у вагнерівців через власну неприязнь

Пресслужба Пригожина також опублікувала відео, на якому чоловік представляється підполковником Романом Веневітіним і каже, що разом зі своїми бійцями роззброїв групу швидкого реагування ПВК Вагнера і обстріляв машину “вагнерівців”. За його словами, він зробив це через “особисту неприязнь”.

Згодом телеграм-канал “Сирена” повідомив, що знайшов у базах даних військовослужбовця з ім’ям Роман Веневітін. За даними каналу, йому 45 років, він служить у російських збройних силах, а до цього працював в охоронному агентстві “Спарта” в Нижегородській області. У 2013 році, як стверджується в публікації, його позбавили водійських прав за керування автомобілем у стані сп’яніння. Міноборони росії заяви прес-служби пригожина не коментувало.