Міграція як явище сприяє розвитку багатьох держав та робить світ різноманітним. Проте, переїзд в іншу країну далеко не завжди має хороші причини. Зокрема, і для українців. Війна змусила мільйони родин з дітьми шукати безпечного життя у інших державах.

“За даними ООН, через війну за кордоном перебувають 7,6 млн українських громадян. Станом на листопад, найбільше – майже 1,5 млн українців, отримали прихисток у Польщі. Ще понад 1 млн у Німеччині та близько 450 тисяч у Чехії. Серед українських мігрантів – багато дітей, від 28% до 44% в залежності від країни. Вони вчаться у місцевих школах, а їх мами роблять все, щоб утримати родину”, – пише на своїй сторінці у Facebook депутат Київради VIII скликання Костянтин Яловий.

Він зазначає, що незважаючи на бюджетні витрати на підтримку мігрантів, приплив українців у країни ЄС вже має позитивні наслідки для місцевих економік. Адже наші люди активно інтегруються в європейський ринок праці і платять податки. Близько 70% українських мігрантів мають вищу освіту і готові працювати у нових країнах.

“Водночас, є й зворотній бік міграції, коли країна, приймаючи людей, має намір використати їх у своїх злочинних намірах. Так, близько 3 мільйонів українців зараз у росії та білорусі, багатьох вивезли примусово. Згідно повідомлення Генштабу, військові керівники країни-терориста збираються забрати в армію трудових мігрантів зі східних країн та українців. Тому, за можливості, рф краще покинути якнайшвидше”, – попереджає Костянтин Яловий.

Після перемоги України більшість українців мають намір повернутись додому, у мирні міста, до родин і звичного життя. І наша країна повинна створити всі умови для того, щоб це повернення відбулось, підсумував депутат Київради VIII скликання.

Додаткова інформація та коментарі:

За телефоном: +380 97 937 86 22.

Електронна адреса: press.k.yaloviy@gmail.com.